Meet Je Vitaliteit

Wat levert de 51Hz Vitaliteitmeting op?

Daar kunnen we heel helder over zijn. Betrouwbare data over iemands mentaal welzijn. Met concrete handvatten voor verandering. Of je nu directeur, medewerker of cliënt bent. Dat levert het op! Wat ons onderscheidt van een reguliere aanpak? We doen niet aan enquetes, formulieren of vermoeiende intake-gesprekken. De 51Hz Vitaliteitmeting vertelt zoals het is, en niet wat een ander vindt. Zelf ontdekken en eenvoudig begrijpen van de resultaten leidt bij de medewerker en cliënt tot zelfinzicht en zelfvertrouwen. Het Vitaliteitrapport is makkelijk leesbaar en direct bruikbaar voor bijvoorbeeld onze Labyrinth-training. En geschikt om thuis of op je werk te bespreken. Je krijgt inzicht in vijf belangrijke vitaliteitsfactoren: 

  1. energie (mentale en fysieke fitheid)
  2. Diverse vormen van stress
  3. Emoties (blijdschap, verdriet, angst, boosheid, paniek)
  4. Fysieke sensitiviteit
  5. Mentale sensitiviteit

Duizenden mensen gingen je al voor. Het geeft je informatie over (onbenutte) talenten, inzicht hoe je je in werk- of privé situaties zal gedragen en inzicht in het gebruik van  overtuigingen. In werkrelaties biedt onze rapportage concrete handvatten voor HR-gerelateerde acties! 

 Welke voordelen zijn er nog meer?:

Je kan regelmatig je energie- en stressniveau checken

Je kan beoordelen of  therapie of coaching werkt

Je krijgt meer werkplezier en energie

Je ontwikkelt een gezondere werk-privé balans 

Het Brain Big5 Persoonlijkheidsprofiel

Dit rapport beschrijft jouw persoonlijkheid. Het is een wetenschappelijk onderbouwd model dat in het bedrijfsleven en door psychologen veelvuldig wordt gebruikt.  Ook dit rapport is HR-gerelateerd. Het persoonlijkheidsprofiel bestaat uit vijf persoonlijkheidsfactoren:

  1. extraversie
  2. emotionele stabiliteit
  3. zorgvuldigheid
  4. aanpassingsvermogen
  5. openheid

De afbeeldingen met samengevat de scores zijn afkomstig van een echte meting. Meer weten over de toepassingen of de kansen om dit bij je eigen organisatie te introduceren? Bel of mail!